Magyar   PÁTROHA   Magyar

 

 

 

 

Sajtóközlemény
 
            Pátroha Községi Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése
(TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00017)
 
2020.11.05.
 
Pátroha Községi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 52,71 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.
 
 
A pályázati felhívásra Pátroha Községi Önkormányzat 2018.08.31.-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2021.01.29.-én fejeződik be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00017. Az ingatlanok Pátroha belterületén található Önkormányzati tulajdonban lévő középületek Művelődési Ház (4523 Pátroha, Hajnal út 78. hrsz.:691), valamint Szociális szolgálat (4523 Pátroha, Széchenyi utca 40. hrsz.: 50). Az ingatlanokat, a képviselő-testület döntése alapján a jelenlegi elvárásoknak megfelelően korszerűsíteni szeretnék. A meglévő épületek szerkezetileg jó állapotban vannak, a tervezett energetikai korszerűsítések elvégzésére alkalmas. Az épületek jelenleg is gáz, víz és villanyvételezéssel rendelkeznek, a helyi szolgáltatók által ellátottak. A projekt megvalósítása azért lenne feltétlenül szükséges, mivel a működési költségek (villamosenergia, gáz) nagyon magasak, így az épületek fenntartása sokszor nehézségekbe ütközik. Az épületek felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épületek energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése vált valóra. A projekt 52,71 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.
 
A beruházásnak köszönhetően a fűtési rendszer korszerűsítése, nyílászárók cseréje, az épületek külső szigetelése, valamint akadálymentesítés és napelemes rendszer telepítése valósult meg, melyeknek köszönhetően az épület közüzemi számlái is jelentősen csökkenek.
 
 
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
 
 A projektről bővebb információt a http://www.patroha.hu/ oldalon olvashatnak.
 
További információ kérhető:
Tóth Sándor, polgármester
Elérhetőség:     Tel. 06-45/460-010

 

E-mail: polghiv.patroha@freemail.hu

 

 

Copyright @ patroha.hu